Kan vi sammenligne dating med et supermarked?

supermarked Kan vi sammenligne dating med et supermarked?Det er jeg tilbøjelig til at mene, vi stiller nogle krav op, og vi vil ikke gå på kompromis med vores ønsker. Vi opfører os nærmest som små børn, der har skrevet deres ønskeliste til jul – man skulle helst have dem alle sammen. Opfylder de ikke kravene, så duer de ikke.

 
Men med hvilken ret kan vi tillade os at sortere mennesker fra, bare fordi de ikke opfylder alle vores ønsker og krav? Hvad er det vi reelt sorterer fra? Snyder vi os ikke i virkeligheden for en masse oplevelser? Hvordan kan vi tillade os det? 

 

Er det fordi, vi er perfekte?

Har vi ikke også en masse med i bagagen, både gode men måske også af den mindre gode slags? Eller er det bare for nemt, når det ikke er så personligt, at tænke; nej, han vejer for meget. Han har et dårligt arbejde. Han bor kun i lejlighed. Ja, listen kan være meget lang. 

Det ”farlige” ved at være på en datingside, er jo at det er så nemt, at sidde og kigge på en profil, og så sortere fra. Vi ved jo ikke, hvad det er vi siger nej tak til. Når man så har været på siden et stykke tid, så bliver man først rigtig kræsen. Til tider ganske urealistiske i det vi ønsker os. Vi ønsker os en virkelighed, som vi selv har designet, men så er det bare ærgerligt, at ingen af de andre profiler kan opfylde vores ønsker eller krav. 

 

Netdating er upersonlig.

Vi kan ikke opleve kemien, vi kan ikke se bag om profilen. Alt vi har at forholde os til, er et billede og en smule tekst. Og er ingen af delene gode, så er løbet altså kørt. Det kræver en holdningsændring blandt os brugere, hvis siden skal blive mere personlig. Det kan lyde som en umulig opgave, men du kan jo starte med dig – og jeg med mig – så er vi allerede i gang. 

For som det er i øjeblikket, og hvis du ikke har mulighed for at få taget et godt billede eller mulighed for at skrive en tekst, der fanger – så er der vist ikke meget håb…

 

/Chrina

One thought on “Kan vi sammenligne dating med et supermarked?

  1. Karl

    Enig at dating er lidt upersonligt.

Comments are closed.

Tilfældet af depression

Depression (og ikke kun blues) er et reelt folkesundhedsproblem, der næsten kunne kaldes en epidemi. https://www.bleuepil.com/la-depression.html Depression påvirker ca. 1 ud af 5 kvinder og 1 ud af 10 mænd.I Frankrig er omkring 5% af befolkningen påvirket af depression!