Dating-ordbog

Alene

En tanke, singler af og til tænker. Men et ord, der af enkelte betegnes som ét af de mere negative ord. Heldigvis bliver det mere og mere betragtet som et positivt ord, da det netop er et valg, man har gjort som single, dét at være alene om tingene.

 


Bage

Det er svært at undgå at lægge op til en flirt, hvis du møder en af det modsatte køn, som, du synes, virker helt fantastisk. Og at bage på én betyder en masse floskler og søde ord.

Bager

Lægge op til en anden person. Flirte, smile og blinke. Og fortælle den anden person, hvor dejlig, man synes, han eller hun er.

Blog

Blog er ofte personlige tanker og meninger skrevet af personen bag forfatteren til blogindlægget.

Bolle

Sex mellem to mennesker. Nogle bruger det på samme måde som “at elske”.

Bolleven

Har du sex med den samme partner af og til, men uden at I stiller de store krav til hinanden, betegnes det ofte som bolleven og ikke som kæreste.

 


Chatte

To eller flere personer, der skriver sammen live. Her kan der opstå spontane møder og aftaler. Og du kan møde profiler fra hele verden. On the spot!

 


Date

En date er, når to mennesker mødes. Her er det oplagt at vurdere, om man har noget til fælles. Det være sig fælles interesser, eller der opstår en særlig kemi, når man står ansigt til ansigt.

Date 4 Eight

Middag for otte personer på en restaurant. Ofte med syv andre, du ikke kender i forvejen.

Daten

Daten er mødet mellem to mennesker. Det kan ofte være det helt første møde eller mødet efter, man har mødt hinanden flere gange, men hvor det nu begynder at blive lidt mere interessant og seriøst.

Dating chat

Chatten er her, hvor singler mødes til det første lille hej, der måske udvikler sig til en gentagen succes. Her starter mange brevvekslinger, og møder opstår helt spontant.

Datingevent

Et Datingevent kan både være middage, faldskærmsudspring, fester, sejlture, weekendophold eller måske en hel ferie sammen. Fantasien har næsten ingen grænser.

Datingfest

En festlig aften i selskab med andre singler. Livemusik spiller op til dans. Og fortsætter til den lyse morgen for dem, der kan holde til det.

Datingmiddag

En middag i selskab med andre singler, der søger efter en kæreste.

Datingportal

Internetside, hvor man kan oprette en profil for at søge efter en af modsatte køn.

Datingprofil

Din personlige side, hvor du kan skrive lige præcis, hvad du søger efter, og beskrive dig selv, så andre kan se dig.

Datingskitur

Et par dage eller mere i selskab med andre singler, hvor interessen for dét at stå på ski eller snowboard er i fokus. Destination: Et sted med bjerge og sne.

Datingsommertur

En rejse til sydens sol i selskab med andre singler, der søger efter en kæreste.

Datingtur

Kan være en weekendtur, sommerferie, skirejse, storbyferie eller andet, hvor man er væk en dag eller mere i selskab med andre singler.

Den eneste ene

Nogle tror på, at der ude i den store verden findes én person, man er bestemt til at gå gennem livet sammen med. En person, som man passer perfekt sammen, og at der vil opstå gensidig kærlighed ved første blik, når man endelig møder den eneste ene. Hvis man nogensinde møder den eneste ene…

Dinnerdate

En middag i selskab med én af det modsatte køn. Eller flere samlet.

Dobbeltdate

Et møde mellem to kvinder og to mænd. Enten til en middag, til en festlig aften i byen, til en tur på kanalrundfart, til en gang mini-golf, eller hvad man nu finder på.

Duske

Et knap så pænt ord for at have en seksuel engangsaffære med en pige. Primært drenge benytter dette ord.

 


Enlig far

Far med et eller flere børn, han enten har fuld tid med forældremyndighed over eller delt med moderen til barnet/børnene.

Enlig mor

Mor med et eller flere børn, hun enten har fuld tid med forældremyndigheder over eller delt med faderen til barnet/børnene.

Ensom

Både singler og personer i forhold kan have den følelse. Det bruges dog også ofte som omtale af singler uden partner.

 


Favoritliste

En oversigt over de profiler  på en internetportal, du gerne vil kigge på igen eller holde øje med, for eksempel om de får nyt billede eller opretter nye blogs.

Flirt

En flirt mellem to mennesker. Begge har lyst til at snakke mere med hinanden, se hinanden i øjnene, lære hinanden at kende. Måske har de endnu ikke snakket sammen. Måske har de kendt hinanden i kort tid, men er endnu ikke kommet i dybden med hinandens personligheder.

Flirte

Blinke sødt, smile, kigge efter når de går i nærheden. Forsøge at få øjenkontakt.

Forårsforelskelse

Sommerfugle i maven, tankerne kredser konstant om den person, du lige har mødt, alt imens fuglene kvidrer, og blomsterne begynder at pible frem af jorden.

Følgesvend

En person, som følger én, ofte i tykt og tyndt

 

Følelser

Når du får følelser for én af modsatte køn kaldes dette også kærlighed.


Icebreaker

Icebreaker er det engelske udtryk for at bryde isen. Ved den første date kan det være svært at slappe helt af og være sig selv, og her kan for eksempel humor være en god måde at skabe kontakt og skabe god stemning.

 


Knalde

Sex mellem to mennesker. Nogle bruger det på samme måde som at elske.

Kneppe

Sex mellem to mennesker. Nogle bruger det på samme måde som at elske.

Kontakt

Den første kontakt mellem 2 mennesker online sker oftest via ens profil. Enten ved at sende en flirt, skrive et brev eller kontakte hinanden på chatten. Kontakten fastholdes med mere brevskrivning, onlinedialoger fx via msn.

Kontaktannonce

Før internettets start benyttede singler kontaktannoncer i aviser til at finde en partner. Dette findes stadig, men dog i mindre grad efter singler er begyndt at benytte Datingportaler til at finde deres partner.

Kontaktklub

En anden betegnelse for et samlet sted, hvor singler kan finde deres kommende kæreste.

Kvinde

Den ene part i et kæresteforhold. Hende der kan føde børn.

Kysse

Ligeså mange forskellige mennesker, der findes, ligeså mange forskellige måder kan man kysse hinanden på. På kinden – vådt eller tørt. På munden – lukket eller åbent. Udforske hinandens kroppe og læber med munden.

Kæreste

Ens kære. Den person, man kysser og har sex med. Den, man føler noget for. Måske endda én, man bor sammen med eller har barn med.

 

Kærlighed

Følelser for et andet menneske betegnes som kærlighed. Kærlighed kommer i mange former, da mennesket også er i stand til at følge kærlighed for dyr, materielle ting, idoler, koncepter og mad.

 


Livsledsagerske

En kvindelig eller mandlig partner, du gerne vil blive gammel med. Der følger dig i tykt og tyndt.

Match

Den profil der matcher dine søgekriterier på et eller flere punkter.

Matchdating

Portal med mulighed for at finde sin kæreste ved hjælp af søgekriterier. Den mest enkle og sikre måde at søge blandt singler, så mindst ét af dine søgekritier bliver opfyldt. Gælder 2-vejs, så det du søger og ønsker også er det modparten ønsker i sin kommende partner.

Matchprofil

Din profil opstillet med dine søgekriterier så siden automatisk matcher dig med de profiler der søger det samme som dig.

Mødes

En aftale om at ses ansigt til ansigt.

Mødet

Mødet mellem 2 mennesker enten online eller ude i den virkelige verden.

 


Netdate

Et møde mellem to mennesker, der har fået kontakt via en internetside.

Netdating

Dating via internetside. En måde at møde nye mennesker, du ellers ikke ville støde ind i.

Netdatingfest

En fest med deltagere fra en internetside, hvor man kan møde andre profiler og få en sjov aften. Alle deltagere leder efter en kæreste på nettet.

Netdatingmiddag

En middag med deltagere fra en interneside med dét formål at finde en kæreste.

Netportal

En portal på internettet, der ofte er specifik. Et eksempel kan være en blogportal, en avis eller en datingportal.

Netprofil

En profil liggende på internettet, hvor du søger et eller andet. Det kan være en babysitter, en kæreste, sælge en vare eller ønske at købe. Mulighederne er mange.

Nettet

Internetnettet – det store univers, der gør, at du kan komme i kontakt med mennesker over hele kloden. Du kan finde information om alt. Præcis – ALT!

Nichedating

Dating for personer med en helt specifik interesse. Det kan være Dating for personer med hunde eller andet.

 


Onlineliste

En oversigt over de profiler, der er online på det pågældende tidspunkt på det pågældende site.

 


Parforhold

Et forhold mellem to mennesker.

Partner

Et menneske i et forhold mellem to mennesker.

Profil

En beskrivelse af personen, der sidder bag denne oprettelse. Kan være en profil på en kæresteportal eller anden internetside.

Profilfoto

En fotografi der viser personen bag profilen. Oftest portrætfoto, så man kan se personens øjne og mund og især smil, der fortæller meget om mennesket på billedet.

Profilvisning

Visning af den profil, en person har lagt ud på en hjemmeside. Det kan være en kæresteportal eller lignende.

 


Runningdate

En aften, hvor der skiftes mellem stederne, hvor du spiser. Du bliver parret sammen med én af samme køn og skal enten lave en forret, hovedret eller dessert. Hvert sted vil du spise den enkelte ret, hvorefter du tager hen til næste sted og næste ret.

RunningDinner

En aften, hvor der skiftes mellem stederne, hvor du spiser. Du bliver parret sammen med én af samme køn og skal enten lave en forret, hovedret eller dessert. Hvert sted vil du spise den enkelte ret, hvorefter du tager hen til næste sted og næste ret.

 


Score

Har du fået bid og fået kysset og måske haft sex, så kan du sige, at du har scoret.

Seriøse singler

Singler, der er meget målrettet i deres søgning efter en fast partner.

Sexdate

Et møde mellem to mennesker, der forinden eller undervejs har aftalt, at formålet med mødet er at have seksuelt samvær.

Single

En person uden fast partner eller kæreste.

Singlefest

En festlig aften i selskab med andre singler.

Singlemiddag

En middag i selskab med andre singler.

Singleparty

En fest i selskab med andre singler.

Singler

Personer uden fast partner eller kæreste.

Snave

Ord, der benyttes, når to personer overfladisk kysser voldsomt.
Tungerne langt ned i halsen nærmest.

Sommerflirt

Sommerfugle i maven, tankerne kredser konstant om den person, du lige har mødt, alt imens strandene er fyldte, og parkerne vrimler med sommerklædte mennesker.

Søgende

Betegnelse af en person uden en fast partner, der er på udkig efter en partner.

 


Tungekysse

To mennesker, der leger med hinandens tunger. Udforsker hinandens mund og læber. Skiftevis blødt, voldsomt, hårdt, langsomt og vådt.

 


Ven

En person du kan være fortrolig med. En person du kan foretage dig ting med. Gå ud og spise, gå i biografen, gå ture med, tage på ferie sammen med, græde ud ved – stort set alt. 

 

Veninde

En person du kan være fortrolig med. En person du kan foretage dig ting med. Gå ud og spise, gå i biografen, gå ture med, tage på ferie sammen med, græde ud ved – stort set alt. 

12 thoughts on “Dating-ordbog

Skriv et svar

Tilfældet af depression

Depression (og ikke kun blues) er et reelt folkesundhedsproblem, der næsten kunne kaldes en epidemi. https://www.bleuepil.com/la-depression.html Depression påvirker ca. 1 ud af 5 kvinder og 1 ud af 10 mænd.I Frankrig er omkring 5% af befolkningen påvirket af depression!