Succes på første date

par spiserLad os allerførst være enige om at succeskriterierne er forskellige fra person til person, fra date til date og for den sags skyld kan den ændre sig under selve daten.
Tillad mig at komme med et par eksempler. 

 

Fra person til person

 

Nogen dater for hyggens skyld. Møde nye mennesker, udvide sine horisonter med hvad der dertil hører. Andre dater for at finde den eneste ene. En søgen efter den ideelle partner, sandsynligvis for resten af livet. Og så er der dem der dater for at finde et godt skrald i ny og næ.
Det vigtige i denne sammenhæng er at have en nogenlunde fastlagt forståelse for formålet med selve daten, parterne imellem. 

 

Fra date til date

 

Man kan sagtens date en person man ikke finder som et ”match” rent partnermæssigt. I disse tilfælde er det om end endnu vigtigere at være enige om datens formål. Det duer ikke at den ene part tænker ”fremtid” og den anden tænker ”baghyler”. Ikke fordi de to ting ikke kan forenes, det er bare sjældent de bliver det ved så forskellig en indgangsvinkel. 

 

Under selve daten

 

Af egen erfaring ved jeg at ændringen i formål kan opstå her. Det kunne være en ændring fra tanken om at ville lære en person bedre at kende, til tanken om hvordan man slipper ud af restauranten, cafeen eller lejligheden hurtigst muligt og uden påstyr. Det kan også gå den anden vej. Jeg har datet kvinder der var så smukke at jeg måtte bruge de fleste af mine ressourcer til at bibeholde ganske almindelige kropsfunktioner som at undlade at savle uhæmmet, eller blot tale rent. (Det kan godt give et forvrænget billede hos den anden halvdel). 

Hvis jeg selv skal komme med at par gode råd til herrerne om hvordan de slipper helskindede igennem nåleøjet hos prinsessen, kunne de se nogenlunde således ud: 

 

Kom til tiden

 

Der er ikke noget værre for en kvinde, end en mand der kommer for sent. (I hvert fald i denne sammenhæng – i andre er det vigtigt ikke at komme for tidligt, men det er uden for mit arbejdsfelt hvis du har det problem).
Skulle du være så uheldig at blive forsinket, så ring og gør opmærksom på det i god tid. Er dette ikke muligt, så sørg i det mindste for at have en plausibel forklaring når du ankommer. Det er ikke godt nok at din søster ringede og havde problemer med at forstå fjernbetjeningen til sit nye tv. Ting som ældre damer der besvimer i trafikken, og som du måtte genoplive ved hjertemassage og mund til mund, eller andre større katastrofer der kræver en heltegerning er påkrævet. Og får du det sagt med et glimt i øjet, giver du hende muligheden for enten at synes du er morsom eller et ualmindeligt godt menneske. 

 

Klæd dig til lejligheden

 

Tøjet er vigtigt. Det er røv besværligt at gå tur i det grønne, eller spise frokost på stranden i smoking, eller kjole og hvidt. For ikke at tale om hvor tåbeligt det ser ud. Samtidig bliver du nok ikke den mest populære mand på Sankt Gertruds Kloster (eller hos daten) hvis du tropper op der, i dine arbejds-shorts og træsko. Afstem dit valg af beklædning med planerne for daten.
Har hun nævnt i korrespondancen eller i sin profiltekst hvad hun foretrækker at se en mand i – SÅ TAG DET PÅ! Du er her for at gøre indtryk, ikke for at statuere et eksempel om hvor original du er. (Batique print t-shirt’s er til at pudse vinduer i, ikke til at bære på kroppen.) 

 

I denne sammenhæng er vi nødt til lige at vende soigneringen.
At være velsoigneret er af indlysende årsager på toplisterne af turn-on’s for kvinder.
Det er helt fint, såfremt du har været så skarp at opsnappe i brevudvekslingen at hun tænder på skægstubbe, at lade dem være hvis de er en dag eller to gamle. Men at give hende indtryk af at du er ved at læse til Stor-Mufta er ikke i orden. (Med mindre du rent faktisk er det).
Jeg er ikke i tvivl om at du går i bad, men på selve dagen kan du godt gøre lidt ekstra. Klip eller barber evt. ørerne såfremt du har nået den alder hvor de også gerne vil have skæg.(Blot fordi de kan).
Resten af soigneringen går jeg ud fra du har styr på. 

 

Et lille tip: Smykker og parfume. Afdæmp det. Som hovedregel skal dine smykker være i undertal i forhold til hendes. (NEEJ; hun vil IKKE ha en rapper). Parfumen bør være afdæmpet. Ellers overdøver du hendes, og den duer ikke.

 

Spis eller drik med måde

 

Kvinder bryder sig hverken om halvberusede dates, eller at være den eneste der spiser. Så uanset det faktum at du har sprunget frokosten over for at gøre dunken mindre synlig, så hold dig i skindet, og undgå at skovle middagen indenbords på 12 minutter. Drikker i vin, eller anden alkohol, så vær opmærksom på hvor mange genstande du tyller i dig. Der er ingen forskel her på en date, og en regulær tur i byen. Pludselig er du halvsnaldret og komplimenter som:” Schyness dhu har tjotjlalt schmåkke øjne”, virker heller ikke her.

 

Samtale

 

I er der for at lære hinanden at kende. Så spørg endelig og lyt til hvad hun siger. Den er gal hvis du skulle være så heldig at få en date nr. 2, at stille de samme spørgsmål. Samtidig må hun ikke føle sig hensat til et tredjegradsforhør. (Undgå at tage notater). Hold øjenkontakt når hun taler.
Fortæl om dig selv, men undgå emner som f.eks. hæmorroider Tidligere kønssygdomme, dine scoringer eller dit anstrengte forhold til svigermødre, er heller ikke ønskværdig konversation.

 

Afslutning

 

Med mindre i begge er enige om at denne aften skal afsluttes med en horisontal-tango, så opfør dig som en gentleman. Kør hende hjem eller følg hende til bilen, bussen, toget, cyklen eller taxaen. Føl dig frem under daten, (rent mentalt), og lad for guds skyld være med at forsøge at kysse hende farvel, medmindre hun har sendt dig de signaler i løbet af aftenen, eller direkte beder dig om det, såfremt hun kan se du ikke fatter signalerne. Det mest pinlige øjeblik er efter du har stukket læberne i øjet på hende, fordi hun prøver at undgå dem, og du så skal til at sige pænt farvel.

 

Afslutningsvis kommer her et par no-no’s du sikkert allerede er opmærksom på, men for en sikkerheds skyld: 

 

Prut ikke, pil ikke næse, klø dig ikke steder der er usømmelige, ræb dig aldrig, stir ikke på hendes bryster(eller røv), kig ikke på trofæet hvis du stanger tænder efter måltidet og lad aldrig-aldrig-aldrig hende betale regningen. (Har du ikke råd til at tage på date – så vent til du har).

 

God fornøjelse.

 

/Flemmings Fætter

2 thoughts on “Succes på første date

  1. Mustafa

    Hej Flemming :) 1000 tak for denne hint, men det besvare ikke helt præcist det jeg søger efter. Jeg vil gerne vide foreksempel hvordan jeg skal starte min samtale. Skal det værre sådan: “når navn.. Fortæl mig hvad du laver” el. Sådan:”hvad ehh.. Hvad laver du egentlig som arbejde?” El noget helt tredje.. Og hvilke emner skal jeg komme ind på og hvor lang tid skal en date på en restaurent være?? 1 time, 2, 3 el??

  2. Flemmings fætter, du er fanme sjov. Skriver på en bog om at finde kærligheden for anden gang i livet. Denne gang med et langt forhold og børn i bagagen. Er ved kapitlet om at netdate og søger, fordi jeg ikke selv har erfaring inden for feltet. Skøn blog. Skriver selv på blog.katrineaxholm.dk om parforhold og andet, der optager mig som psykoterapeut.

Comments are closed.

Tilfældet af depression

Depression (og ikke kun blues) er et reelt folkesundhedsproblem, der næsten kunne kaldes en epidemi. https://www.bleuepil.com/la-depression.html Depression påvirker ca. 1 ud af 5 kvinder og 1 ud af 10 mænd.I Frankrig er omkring 5% af befolkningen påvirket af depression!